top of page

EN HYLLNING TILL ALLA KVINNOR

Så här idag på internationella kvinnodagen vill jag passa på att skicka ut ett stort TACK till alla de fantastiska kvinnor som jag har fått äran att träffa genom åren, alla de som har förgyllt mitt liv på ett eller annat sätt och alla de som är en stor del av mitt liv. Till de som finns där genom vått och torrt, de som kommer med goda råd och som på ett eller annat sätt bidrar till mitt välmående och min lycka!


Jag var alltid en pojkficka!

Som barn hade jag alltid lättare att hänga med grabbarna, jag klickade aldrig riktigt med tjejerna och det var ett fåtal av klassens tjejer som jag umgicks med, men grabbarna var det aldrig några problem med, vi byggde kojor, klättrade i träd och utforskade ödehus på militärens övningsområden, busigt va?! Inte sagt att jag inte gillade det tjejer gjorde, jag lekte med både My Little Pony och Barbie, för att sen i högstadiet bli intresserad av både kläder, skor och smink, men ändå så fanns det liksom aldrig någon riktig samhörighet med tjejerna. Även i vuxen ålder kunde jag många gånger känna att jag saknade att ha kvinnliga vänner, visst hade jag några få men inte så där som man såg många andra hade, I know, I know, man ska inte jämföra sig, men som ung gjorde man gärna just det, man såg vad alla andra hade och då kom saknaden. 🥺


"Du var så tuff och jag vet att jag var lite rädd för dig....."

Dessa ord fick jag höra av en tjej som hade gått i min lillebrors klass, alltså tre årskurser efter mig, och jag blev helt chockad! Tuff, JAG??? Hallå själv såg jag mig som klassen gråa mus som fick utstå elaka ord och aldrig komma in i tjejgänget. Ja jag kanske uppfattades som tuff eftersom jag aldrig lät visa hur ont det gjorde, istället fann jag vänner och tryggheten i grabbgänget och kanske gjorde det att jag verkade tuff och hård? Tänk så olika vi kan uppfatta saker utifrån vad vi vet och inte vet, denna tjej hade ingen aning om att jag var utsatt för mobbning under många år! Nåväl hur som helst nu svävar jag visst iväg, typiskt mig! 😆


Väninnorna kom med åldern!

När jag fann mig själv, när jag verkligen visste vem jag är, vad jag stå för och vem jag vill vara så dök dom upp, en efter en och alla är verkligen sådana guldkorn som betyder allt! Jag är inte den som har en massa vänner, men de jag har är något utöver det vanliga och jag tycks ha en förmåga att idag hitta kvinnor som jag verkligen klickar med och då till 200%. Min mamma lärde mig tidigt "Hellre kvalitet än kvantitet" och det är något jag än idag lever efter! Att spendera tid tillsammans med andra kvinnor, att skratta ihop med andra kvinnor, gråta ihop och pusha varann genom livet, det är en sån fantastisk känsla! Nu förstår jag varför jag var avis på alla de som hade hela tjejgäng, för det är något visst när kvinnor går ihop och gör allt för varandra!


För att inte tala om alla fantastiska kollegor!

När mitt intresse för fotografering växte och jag kom i kontakt med likasinnade blev jag helt chockad hur fantastiska människor det är inom detta bransch! Jag har stött på så många fantastiska människor genom mitt yrke som fotograf och jag har vunnit nya vänner, både de som är bröllopsfotografer men även många som är verksamma inom andra bröllopsrelaterade yrken! Vi stöttar varann, vi rådfrågar varann och vi hjälper varandra när vi ställs inför problematiska frågeställningar och framför allt vi hyllar varann när vi gör framsteg. Även om detta är ett rätt ensamt jobb har jag aldrig tidigare varit omgiven av så många goa kvinnor inom samma yrke!


Vad spelar det för roll om det är en kvinnlig eller manlig vän?

Det spelar ingen som helst roll, varken den ena eller den andra är mer eller mindre värd men alla vi kvinnor fungerar i mångt och mycket på samma sätt! Vi har hormoner som män inte har, vi tänker ofta på ett annat sätt än män och vi kvinnor talar ett annat språk än män. Det är ju konstaterat att vi är olika och att kunna dela dessa kvinnliga delar med andra kvinnor, det är en ynnest som jag saknat under många år av mitt liv, med det inte sagt att män är sämre. De är i många fall betydligt mycket enklare att umgås med än kvinnor då vi är rätt invecklade varelser. 🤪


Slutligen

Är du kvinna, sträck på dig, var stolt och våga vara den du vill vara....

Because You're Fucking Amazing14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page